Proces proizvodnje

Prirodni ekstra djevičanski "eliksir života"


Plod masline je toliko nježan i osjetljiv, da uljar, uz znanje i iskustvo, treba imati i "ono nešto" kako bi poput alkemičara uspio iz tog raskošnog dara Prirode izvući pravi "eliksir života", jer maslinovo ulje je 99% ulje, a 1% čista magija, sastavljena od oko 250 spojeva koji ga čine lijekom.

Da bi sačuvali tu magiju, dali smo u naš, po narudžbi izgrađen Pieralisi pogon ugraditi neke inovacije temeljene na dugogodišnjem iskustvu naše obitelji, kao i mogućnost da po potrebi možemo ručno upravljati svim segmentima procesa obrade, jer "detalji čine razliku".

Masline nam u preradu stižu još "žive" (do 4 sata od berbe), da bi ih čekići samljeli u pastu koja se miješa uz stalno hlađenje. Slijedi ekstrakcija centrifugiranjem, nakon kojeg ulju nije potrebno dodatno filtriranje, već se sačuvanih vrijednih tvari pretače direktno u inoks bačve s dušikom. Cijeli proces se odvija sporo, na kontroliranoj temperaturi (do 24 °C). Dobiveno ekstra djevičansko maslinovo ulje odmah skladištimo i čuvamo na optimalnoj temperaturi od 16-18 °C.